2016-01-19 13:39:19• hírek • Kocsis Zoltán

Figyelem! Figyelem! És figyelem!

Figyelem! Figyelem! És figyelem! Ez az, amivel a vásárló leginkább elkerülheti az áru vagy a szolgáltatás kifizetése utáni bosszúságokat. „Tájékozódjanak - ez a leghasznosabb tanács, amit adhatunk", jelentette ki Pintér Maria, a megyei fogyasztóvédelmi hatóság igazgatója is keddi évértékelő sajtótájékoztatóján.

A 2015-ös esztendő legfontosabb sarokszámai a következők: 2,8 millió lej értékű ellenőrzött árú, 1,95 millió lej értékű bírság, 396.205 lej értékű forgalomból kivont termék és 565 lakossági panasz. Mindez csak Szatmár megyében.

Érdekesség, hogy a panaszok száma szinte teljesen megegyezik az egy évvel korábban regisztráltakkal: mindösszesen eggyel csökkent 2014-hez képest. A beszámolóból kiderül az is, hogy a panaszok közül 439-et sikerült megoldani, ezek közül 334 esetben érvényesítették a panaszt tevők kéréseit.

Sok esetben okozott gondot tavaly is a megvásárolt áru garanciája - mobiltelefontól és laptoptól kezdve mosógépen és porszívón keresztül egészen a láncfűrészig és a fűnyírógépig rengeteg termék kapcsán. Ezzel kapcsolatban Pintér figyelmeztetett: ütés vagy víz okozta károsodás esetében ugrik a garancia! A szakember arra is felhívta a figyelmet, amennyiben egy bizonyos terméket a vásárló kipróbál a vásárlás helyszínén, majd megveszi, azt követően a forgalmazó már nem köteles visszacserélni azt, csak ha gyártási hibára nem derül fény.

Pintér reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy idén talán sikerül szigorúbb törvénykezést életbe léptetni a forgalmazókkal szemben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: